• 0164 680900
 • dinsdag t/m zaterdag

Dekton werkbladen   

Hoge UV Bestendigheid  dektonvoorb

Dekton is zeer goed bestand tegen ultraviolet (UV) licht en verschiet na verloop van tijd niet van kleur waardoor het perfect is voor toepassingen zowel binnen als buiten.


Hoge krasbestendigheid

Dekton is het meest krasvaste oppervlak op de markt en hoewel de snijbeweging van een mes.
Dekton niet beschadigt, wordt het gebruik van snijplanken wel aangeraden om uw keukengerei te beschermen.

Vlekbestendig

Hoewel andere oppervlakken bestand zijn tegen vlekken, is Dekton echter geheel vlekvast. Zelfs de hardnekkigste vlekken zoals wijn-, koffie-, stift- en roestvlekken kunnen gemakkelijk van het oppervlak worden verwijderd. Aangezien Dekton een extreem lage poreusheid heeft en geen hars bevat, is het bestand tegen chemische stoffen. Druppels of spatten van alledaagse huishoudelijke chemische stoffen zoals bleekmiddel, afvoerreinigers of ovenontvetters brengen geen schade toe aan Dekton.

Hoge Vuur en hittebestendigheid

Dekton is bestand tegen hoge temperaturen zonder brand- of schroeiplekken of barsten te veroorzaken. Warme pannen en apparaten zoals aardewerken potten kunnen direct op het oppervlak worden gezet zonder dat dit wordt beschadigd.


Slijtvast

Dekton is zelfs beter bestand tegen slijtage dan graniet waardoor het een ideaal oppervlak is voor commerciële toepassingen en voor vloeren die veel betreden worden. Terwijl andere oppervlakken na verloop van tijd slijtage vertonen, blijft de afwerking van Dekton de gehele levensduur van het product intact en is er nooit een nieuwe bedekking of afwerking nodig.

Bestand tegen vorst en dooi
Het lage thermische uitzettingscoëfficiënt van Dekton maakt het materiaal bestand tegen temperatuurwisselingen, tegen zowel extreme hitte als extreme kou. Dankzij zijn natuurlijke weerstand tegen vorst en dooi is dit oppervlak perfect om zelfs in de koudste omgevingen te gebruiken.Glazen werkbladen

   
- is vijf keer sterker dan normaal glas         glazenwerkblad- kans op breuk veel geringer

- is gehard in een oven tot 650 graden C  
- geen problemen met hete of warme pannen   
- slag en stootvast    
- mocht het onverhoopt toch stuk gaan, dan geen gevaarlijke scherven, het verkuimeld tot ongevaarlijke stukjes net als een autoruit
- zeer gemakkelijk in onderhoud
- diverse kleuren, lengtes en diktes leverbaar, vraag naar de specifieke eigenschappen om  rekening mee te houden
- met niet schurende onderhoudsmiddelen onderhouden.

 

Keramiek werkbladen

   Materiaal:     keramiekwerkblad
    Samenstelling toplaag 3 of 5 mm toplaag daaronder een glasvezelplaat en aluminium      
    kokers verlijmd voor extra stevigheid. 

       Eigenschappen
       Voordelen

      - hittebestendig tot 250°C
      - zeer krasbestendig
      - vlekbestendig
      - niet poreus en watervast
      - hygiënisch
      - onderhoudsarm
      - milieuvriendelijk

         Aandachtspunten
     - blad vertikaal dragen i.v.m. breukgevoeligheid

         Onderhoud
     - dagelijks afnemen met een vochtige doek

SileStone® werkbladen

Een aantal tips en adviezen om uw werkblad te onderhouden:  silestonewerkblad

Onderhoud

 • Voor dagelijks onderhoud volstaat een vochtige doek en een neutraal schoonmaakmiddel zoals een allesreiniger of afwasmiddel. Voor een intensievere schoonmaakbeurt wordt warm water en CIF Cream geadviseerd. U maakt een sopje van CIF Cream en water. Gebruik een schone, vochtige doek om het blad schoon te maken en spoel na met voldoende warm water.

 • Hardnekkige vlekken kunt u verwijderen door CIF Cream onverdund op een zachte spons aan te brengen. Wrijf de vlek weg en spoel na met warm water. Eventueel kunt u een kunststof spatel gebruiken om vastzittende etensresten te verwijderen.

Adviezen

 • Aangezien SileStone® niet poreus is, kunnen vlekken niet in uw werkblad trekken. Het gebruik van impregneermiddelen/wax is niet nodig en wordt zelfs afgeraden.

 • Zet nooit hete pannen direct van het vuur op uw werkblad. Gebruik altijd een onderzetter.

 • Snijden op een SileStone® werkblad maakt uw messen bot. Gebruik daarom altijd een snijplank.

 • Ga nooit op uw werkblad zitten of staan.

 • Contact met chemicaliën wordt sterk afgeraden. Agressieve middelen zoals gootsteenontstoppers en ovenreinigers kunnen onherstelbare schade aanrichten.

Gezoet SileStone®

 • Op werkbladen met een gezoete afwerking (mat oppervlakte) zijn vetvlekken en vingerafdrukken eerder zichtbaar. Echter door het gesloten oppervlakte trekken deze vlekken niet in het werkblad.

Zodoende zijn ze toch eenvoudig te verwijderen. Een gezoet SileStone werkblad laat zich op dezelfde wijze onderhouden als werkbladen met een gepolijst (glanzend) oppervlakte.

Onderhoudsvoorschrift SileStone® werkbladen

Product: Opmerking

 • Zuren: Hoge bestendigheid

 • Oliën: Hoge bestendigheid

 • Koffie, wijn enz.: Hoge bestendigheid

 • Frisdranken: Hoge bestendigheid

 • Bleekmiddelen: Niet gebruiken voor onderhoud van het werkblad; Als het langer dan 12 uur op het werkblad blijft zitten, bestaat er kans dat het werkblad zijn glans verliest.

 • Alkaline schoonmaakproducten: Niet gebruiken voor onderhoud van het werkblad; Met een PH-waarde >12 Als het langer dan 12 uur op het werkblad blijft zitten, bestaat er kans dat het werkblad zijn glans verliest.

 • Tricloorethyleen: Kan gebruikt worden voor het verwijderen van vlekken, echter direct naspoelen met zuiver water.

 • Aceton: Kan gebruikt worden voor het verwijderen van vlekken, echter direct naspoelen met zuiver water.

 • Verfoplosser: Kan gebruikt worden voor het verwijderen van vlekken, echter direct naspoelen met zuiver water.

 • Fluorwaterstofzuur: Nooit gebruiken

 • Dicloromethaan: Nooit gebruiken

 • NaOH- bijtend soda: Nooit gebruiken

 • Verfverwijderaar: Nooit gebruiken

Terazzo werkbladen

Materiaal   terrazzokeukenblad

Een werkblad van Terra bestaat uit gebroken granietsoorten. Deze korrels zijn verkrijgbaar in verschillende gradaties en kleuren worden en worden gebonden met een bindmiddel. Naast de hierbij gebruikte hoeveelheid water, voegen ze ook nog een ander vul- en toeslagstoffen  toe als: grof zand, marmermeel, kleurstoffen met beton en verbeteringsmiddelen. Daarna wordt de nog niet verharde laag langdurig met een trilstamper verdicht. De korrels natuursteen klinken dan tijdens het stampen (verdichten) omhuld door een bindmiddel aan elkaar. Hierdoor ontstaat een homogeen en vast mengsel. Vervolgens wordt er na verharding door een proces van schuren, slijpen en polijsten een glanzend oppervlak bereikt.

Onderhoudsadvies

Normaal onderhoud:

Reinigen met water en zuurvrije groen zeep. Het blad laten drogen en alleen eenmaal per 2 maanden een dunne laag ‘Ambras T’ opbrengen. (wordt meegeleverd bij het werkblad)

Dit is al voldoende om uw terrazzo blad te voorzien van een zachte glans. Al na 1 uur na het aanbrengen van 'Ambras T'

Morsproblemen wegnemen

Vermijd zoveel mogelijk het morsen van azijn, citroen en zure of mousserende dranken. Bij langdurig kontakt hiermee kunnen doffe plekken ontstaan. Werkbladen hebben dan toch nog vaak te lijden, want terazzo is immers een natuurprodukt.

Wordt er toch gemorst, dan onmiddellijk opnemen om problemen te voorkomen. Mochten er dan toch plekken ontstaan op het blad, dan eerst het blad schoonmaken en laten drogen. Gemorst materiaal altijd direct opnemen!!! Daarna de “Ambras T” aanbrengen op het blad en inwrijven met rechte banen met een zachte doek. Na 1 uur droogtijd is de zelfglans perfect, oppoetsen is niet nodig.

Het normale onderhoud, bijvoorbeeld na de afwas, kan met een vochtige doek en groene zeepsop gedaan worden. Het is gemakkelijk, snel en veilig voor het blad.

Algemeen

Zet nooit een hete pan rechtstreeks op het werkblad, neem eerst een onderzetter en gebruik een snijplank bij het snijden en laat vuil niet op het blad liggen.

Het waarnemen van donkere plekken is heel normaal daar het blad elke maand gaat uitharden. Vanaf de buitenzijde naar binnen toe ziet u elke maand het blad iets lichter van kleur worden. Dit is binnen 2 jaar uitgewerkt en dan heeft het blad het natuurlijke kleurniveau bereikt en is klaar Het keukenblad is nu verzadigd met politoer bij voordien per 2 maand politoerbehandeling. Nu mag u het blad alleen nog maar met zuurvrije groene zeep reinigen.

Corian werkbladen

Materiaal   corianwerkblad

Corian is een kunststof op basis van acrylaat. Diverse toevoegingen aan het acrylaat, in de vorm van hoogwaardige mineralen, geven corian naast een exclusief karakter een aantal opmerkelijke eigenschappen zoals:

 • Corian is een massief, niet poreus materiaal met kleur en dessin door en door. Het kan niet laagsgewijs loslaten.
 • Corian is bijzonder hygienisch, weerbestendig en water- en vuilafstotend, antistatisch, vloeistoffen parelen van het oppervlak af.
 • Corian is eenvoudig te reinigen en te onderhouden. Huishoud reinigingsmiddelen (zelfs schurende soorten) kunnen zonder probleem worden toegepast. ‘Ongelukjes’ zoals een messnede, krasjes of een brandvlek van een sigaret kunnen gewoonlijk worden verwijderd met VIM, Scotch-Brite of eventueel met schuurpapier.
 • Corian is bestand tegen de meeste huishoud-chemicalien, desinfecterende middelen etc.
 • Verbindingen kunnen onwrikbaar tot stand gebracht worden met speciale Corian-lijm. Grote oppervlakken zijn mogelijk met vrijwel onzichtbare naden, waardoor vuilafzetting geen enkele kans heeft.
 • Corian is buitengewoon duurzaam, met een hoge slagvastheid en bestand tegen zeer ruwe behandeling. Zeer slijtvast.
 • De minerale vulstof garandeert een ongekende hardheid en een zeer lange levensduur.
 • Corian is zelfdovend, niet brandgevaarlijk
 • Naar de website van Dupont de fabrikant van Corian

Onderhoudsadvies

Zoals bij elk materiaal zal dagelijks gebruik ook bij Corian fijne krasjes achterlaten. Door behandeling met een fijn schuurmiddel of schuursponsjes (Scotch-Brite) of met een zeer fijn schuurpapier kunnen fijne krasje worden verwijderd.

In bijna alle gevallen kunnen beschadigingen zoals bijv. messen, schroeivlekken van bijvoorbeeld strijkijzer of sigaret door middel van huishoud reinigingsmiddelen of met een fijn schuurpapier korrel 180-220 en met Scotch-Brite schuurspons probleemloos worden verwijderd.

Agressieve reinigers zijn niet nodig. Sterker nog, er zijn enkele chemicalien die het bladoppervlak zelfs bevlekken of beschadigen. Dat geldt met name voor sterke zuren, aceton, gechloreerde oplossingen en verfverwijderaars.

Multiplex werkbladen

Materiaal     kunstofwerkblad

HPL staat voor High Pressure Laminaat, beter bekend als laminaat of kunststof plaat. De plaat bestaat uit een aantal lagen:

 • een bovenlaag, nl. melamine
 • dekorlaag
 • meerdere lagen natronkraftpapier

Onder hoge druk en hoge temperatuur wordt dit pakket samengeperst tot een harde bekledingsplaat, die gelijmd wordt op een multiplexplaat.

Eigenschappen van HPL:

Met betrekking tot de hittebestendigheid kan men stellen dat bij een temperatuur boven de 180°C het gevaar bestaat, dat de lijm tussen de HPL en de multiplex loslaat. Zet daarom NOOIT een warme pan rechtstreeks op het keukenblad.

HPL is redelijk kras- en slijtvast. Echter, snijden en hakken direct op het keukenblad kunnen onherstelbare beschadigingen veroorzaken.

Onderhoudsadvies

HPL oppervlakken zijn gesloten en hebben geen bijzonder onderhoud nodig. Regelmatig reinigen met een zacht schoonmaakmiddel is voldoende. Met een vochtige doek en een afwasmiddel kan men vrijwel alle verontreinigingen moeiteloos verwijderen. Gebruik nooit schuurmiddelen. Verfresten, viltstift etc. kunnen verwijderd worden met o.a. acceton en spiritus. 

Massief houten werkbladen

Materiaal    massiefhoutenwerkbladen

De natuurlijke warme gloed en het karakteristieke uiterlijk van de massief houten bladen geven een keuken een zekere voornaamheid en verhogen het karakter en de ambiance van het interieur.

Doordat de bladen zijn opgebouwd uit massieve stroken, die in de lengte d.m.v. een zeer sterke vingerlasverbining zijn samengevoegd (exclusief kersen), ontstaat een bijzonder smaakvol totaalbeeld.

De vingerlasverbindingen worden eerst goed samengeperst, waarna de bladen hoogfrequent verlijmd worden met een milieuvriendelijke lijm op waterbasis. Een en ander heeft tot gevolg dat de bladen bijzonder sterk zijn. Bovendien onderscheiden zij zich door de natuurlijke gloed van het hout.

Onderhoudsadvies

De massief houten bladen zijn in de fabriek reeds met zorg behandeld en in de olie gezet. Dit is echter niet voldoende voor het hout. Met name in het begin is een matige oliebehandeling regelmatig noodzakelijk. Na enkele maanden, als de olie in alle porien is doorgedrongen en het hout verzadigd is geraakt, dan kan volstaan worden met een olie-behandeling per maand.

Het houten blad behoeft dan verder weinig onderhoud. Dagelijks afnemen met een licht vochtige doek en vermijden dat vocht te lang op het blad blijft liggen. Gebruik nooit staalwol.

Zet nooit een warme pan direct op een houten blad, aangezien er dan onherstelbare beschadigingen kunnen ontstaan.

Granieten werkbladen

Materiaal    natuurstenenwerkblad

Graniet is een gesteente dat uit vloeibare aardmassa door stolling is ontstaan. Het vormt zich diep in de aardlaag onder hoge druk uit de aanwezige natuurlijke mineralen, waarvan silicum (kwarts) de belangrijkste is. Aangezien graniet een natuurprodukt is, zullen altijd kleurafwijkingen en structuurverschillen voorkomen. Graniet heeft een door polijsting verkregen, zeer gesloten oppervlak. Graniet is zeer hard en dus erg kras- en stootvast. Op granieten bladen mogen geen hete pannen worden gezet, dit ter voorkoming van materiaal-spanningen met als gevolg scheurvorming.

Onderhoudsadvies

Standaard word met ieder granieten werkblad een complete onderhoudsset meegeleverd. In de gebruiksaanwijzing is aangegeven hoe het blad hiermee behandeld kan worden.

Graniet is nagenoeg onderhoudsvrij. Dagelijks afnemen met een vochtige doek is voldoende. Wordt er een schoonmaakmiddel gebruikt, dan is het advies te kiezen voor een zacht PH-neutraal (afwas)middel. Schurende middelen zullen vermeden moeten worden, omdat deze het gepolijste oppervlak zouden kunnen beschadigen.

Wie erop let vlekken altijd onmiddellijk te verwijderen, houdt het werkblad jarenlang mooi. Veel moeite kost dat niet; de dagelijkse spatten en plekjes kunnen eenvoudig met een vochtige doek worden afgenomen en vervolgens worden nagedroogd. Vooral in de lichtere soorten graniet kunnen watervlekken zichtbare donkere plekken vormen. Door verdamping zullen die echter na enige tijd vanzelf weer verdwijnen.

Let op:

Het spatten of morsen met hete olie moet zoveel mogelijk vermeden worden. Zodra deze vlekken namelijk ingetrokken zijn, zullen zij zich niet of nauwelijks meer laten verwijderen.

Er zullen altijd vlekken zijn die er met geen mogelijkheid uitgepoetst kunnen worden. Omdat er zoveel verschillende reinigingsprodukten zijn, is het raadzaam eerst kontakt met ons op te nemen voor advies. Enkele algemene tips geven we u nu wel:

 1. Test voor dat u met een middel begint eerst op een onopvallende plaats op het werkblad.
 2. Vloeistoffen voor behandeling van speciale vlekken niet rechtstreeks op het blad aanbrengen maar aanbrengen met een doek. Vlekken kunnen anders misschien gaan uitvloeien.
 3. Om te voorkomen dat vlekken groter kunnen worden, moet men op de plek van buiten naar binnen werken.

Askilan werkbladen

Materiaal    askilan

Askilan is voor 90% samengesteld uit natuurlijke grondstoffen zoals Quartz, bauxiet, glasvezel en een geringe hoeveelheid bindmiddel.

Onder zeer hoge druk worden deze grondstoffen samengeperst waardoor een niet poreus plaatmateriaal ontstaat met een zeer hoge dichtheidsgraad.

Onderhoudsadvies

Askilan keukenbladen worden na het produceren voorzien van een dun laagje paraffineolie, dit om aanhechting van hardnekkige huishoud-chemicalien en bijv. koffie- en theevlekken te voorkomen. Door het blad te reinigen met warm water lost de paraffineolie op en daardoor verdwijnen ook de verontreinigingen. Blad goed drogen en daarna weer matig inwrijven met de bijgeleverde paraffineolie, zodat er weer een beschermlaag ontstaat met een egale glansgraad over het gehele blad.

Ondanks de hoge hittebestendigheid (180°C) is het raadzaam om nooit pannen rechtstreeks van het vuur op het blad te plaatsen. Gebruik altijd een onderzetter!

Reinigingstips

Soort vlekOplossing
Vetvlekken Warm water met spons, bij sterke vervuiling een zeepoplossing
Nagellakverwijderaar Warm water met spons
Rode wijn Warm water met spons, bij sterke vervuiling een schuurmiddel
Sigaretten brandvlek Boter of aceton, bij sterke vervuiling diamantschuurpapier (korrel 400)
Verf Aceton, verdunner, bij sterke vervuiling diamantschuurpapier (korrel 400)
Olievlekken Warm water, bij sterke vervuiling een zeepoplossing
Rode biet Warm water met spons, bij sterke vervuiling een schuurmiddel
Koffie of thee Warm water, bij sterke vervuiling een zeepoplossing.
Bij zeer sterke vervuiling kan men een oplossing met detergent voor de vaatwasser of citroensap eventjes laten inwerken.
Sappen of saus Warm water, bij sterke vervuiling een zeepoplossing of een schuurmiddel
Bloed Koud water met spons
Schoensmeer Warm water met zeepoplossing, bij sterke vervuiling een schuurmiddel
Inkt Warm water met zeepoplossing, bij sterke vervuiling een schuurmiddel
Wortelsap Oplossing met detergent voor de vaatwasser of citroensap eventjes laten inwerken.

Na het schuren of gebruik van oplosmiddelen moet het werkblad opnieuw met Paraffineolie worden ingestreken. Na ongeveer 20 minuten het werkblad weer droog wrijven. Er mogen geen olie-resten achterblijven!

       Naar de website van de importeur.

  Vakkundige installatie met garantie verzorgen wij graag.

Onze openiningstijden zijn:                                Lunchtijd van 12.15 - 12.45 uur                                                                                                                          

Maandag:     gesloten                                                                                                                                                                                                                        
Dinsdag:      open 10-17 uur                                                                                                                                                                                                           
Woensdag:  open 10-17 uur                                                                                                                                                                                                               
Donderdag: open 10-17 uur                        Geen tijd, ook buiten de openingstijden bent u welkom,
Vrijdag:       open 10-17 uur                               bel 0164 680900 (tijdens de openingstijden).
Zaterdag:    open 10-16 uur                 Voorlopig geen koopavond op vrijdag avond, sorry voor het ongemak.
Zondag:      gesloten.

© 2015 Van Wijk Keuken en Bad. All Rights Reserved. Familie bedrijf sinds 1954